Pitanja

Ovde možete naći odgovore na najčešće postavljena pitanja.

Da li u bendu imate i pevačicu?

Da. I Davor Jovanović Wedding band i Ansambl Davora Jovanovića imaju pevačicu. Jedino Davor Jovanović Akustik sastav nema pevačicu.

Koliko traje vaš nastup? Da li imate pauze ili ne?

Nastup čine 3 muzička seta u trajanju najviše do 2 sata po setu. Do sada se u praksi pokazalo da je do 5 sati optimalno trajanje muzičkog programa (nekada bude i kraće u zavisnosti od bukiranja matičara za građansko venčanje, vremenskog limita restorana) pa to sa ostalim protokolarnim stvarima izađe na 8 sati, a možemo napraviti i da traje kraće naravno ukoliko treba. Evo jednog primera, čisto da steknete utisak satnice jedne gradske svadbe za 200 zvanica. 

PROTOKOL

16 - 17h Dolazak zvanica u restoran (preporuka performans Akustik sastava uz koktel dobrodošlice)

17h Ulazak mladenaca na venčanje

17 - 18h Fotkanje, čestitanje i darivanje

18h Prvi mladenački ples

18 - 19:30h I set

19:30h Bacanje Bider majera

19 - 20h Pauza

20 - 22h II set

22h Mladenačka torta

22 - 22:30h Pauza

22:30 - 00h III set

Da li je moguća izvedba i nekih pesama koje nisu na spisku? 

Naravno. Vi uvek mozete poslati vaše predloge, a Davor će ih sa kolegama razmotriti, jer neke pesme jednostavno nisu po njihovom senzibilitetu, pa izvođenje ne bi bilo na vrhunskom nivou, kao pesama koje su na repertoaru. 

Koliko je mesta potrebno Ansamblu? 

Što više - to bolje, kako bi Ansambl ostavio jači utisak, a razglas bio ispred muzičara da ne bi bilo mikrofonije. Idealno bi bilo da bina ima 2,5m dubine i 8-9m širine i 30cm visine, kako bi se na njoj smestila i videla ritam sekcija, a solisti i Davor bi mogli da budu postavljeni ispred bine u formaciji polukruga. To je najčešća postavka. Ako ima i više prostora, poslaćemo Vam nacrt kaskadne bine koja bi bila najefektnija.

Da li u cenu angažmana Wedding band-a ulazi i anganžman Akustik sastava uz koktel?

U cenu angažmana Wedding band-a ne ulazi angažman Akustik sastava uz koktel pre ceremonije venčanja. To je opcija koja se dodatno plaća. Za takav perfomans se postavlja i dodatna oprema - zvučnici, stalci, stolice, mikrofoni, kablovi, mikseta...ako je koktel i svečani čin venčanja van prostojie gde se održava sama proslava venčanja. Angažmanom Akustik sastava obezbeđujete i bežični mikrofon za matičara, kako bi sve zvanice čule vaše sudbonosno - Da.

Šta se dešava u pauzama? Ima li i tu neke muzike?

Svakako. Svaki segment Protokola koji dogovorimo, pokriven je muzikom. Tako za vreme prijema zvanica, ukoliko i ne angažujete Akustik sastav, sluša se ambijentalna instumentalna italijanska muzika koja zaista lepo oplemeni prostor. U prvoj pauzi sluša se Davorov album "Kafanče" koji lepo uvede zvanice u sledeći set narodne muzike, a u drugoj pauzi se najčešće sluša disko muzika ili lounge muzika. Takođe, postoji opcija da se pusti i neka vaša play lista, a za možemo preporučiti i nekog DJ-a iz našeg JD Tima koji može ostati i za "After pary" ako to volite. Ipak je najbolje kada muziku pušta "živ čovek". Mnogo je bolja interakcija sa gostima i napravi se bolja atmosfera.

Koje instrumente imate u Wedding band-u?

U Wedding band-u su svi multi-instrumentalisti, pa tako Davor svira gitaru, pevačica svira klavijature, a harmonikaš, basista i bubnjar pevaju prateće vokale.

Da li možemo da sugerišemo na pesme koje nikako ne bismo želeli da čujemo?

Apsolutno! To je čak i poželjno. Time nas usmeravate ka muzici koju volite.  

Da li možete da odsvirate i neko određeno kolo ukoliko to želimo?

Naravno. Davor i njegovi muzičari su svi "deca folklora" i kola su sastavni deo repertoara. Ukoliko imate želju za nekim određenim kolom, sastav koji ste angažovali implementira to kolo u splet kola koji sviraju u improvizovanoj formi u odnosu na to kako zvanice reaguju na kolo, da li znaju da igraju i kako igraju. Davor i njegovi muzičari ne sviraju kola agresivnijeg karaktera sa drajfom, kao što recimo svira orkestar Borka Radiseavljevića, već neguju senzibilitet milozvučnih kola Ljubiše Pavkovića, Slavka Caleta Mitrovića i Orkestra RTS-a.

U Kompletnoj ponudi su i Personalizovani muzički programi sa prethodnih nastupa - da li to znači da se sa Vama dogovara celokupan raspored sviranja svake konkretne pesme unapred i da tu nema spontanih izmena?

Da, to je nešto što praktikujemo i to su takozvani Programski nastupi. Nakon sklopljenog Ugovora, zajedno sa klijentom konstruišemo Personalizovani muzički program i uz neke sugestije ili predlog do 5 Vaših omiljenih pesama, mi sami možemo da kreiramo Program koji Vam šaljemo na autorizaciju. Možemo i da u deo Programa ostavimo prostora za improvizaciju, pa da u interakciji sa gostima izvedemo neku pesmu koju su poručili, ali naravno sve s merom i ukusom jer mi prvi nećemo dozvoliti da Vam neko upropasti događaj.

Do kada najkasnije javljamo pesme za Prvi ples i Mladenačku tortu?

Najkasnije nedelju dana pred venčanje. Poželjno je i ranije naravno, a ukoliko imate dvoumica ili nesuglasica, tu smo da pomognemo da prelomimo zajedno.

Da li nastupate/svirate baš po dogovorenom protokolu ili ima odstupanja?

Protokol je naš "plan rada" i njega se držimo striktno i mi i ostali vendori koji učestvuju na proslavi. Kada dogovorimo protokol, sve teče bez stresa i onda svi najbolje rasporedimo energiju za Vaš najvažniji dan.